MELCALCIN 200 g e
Mierea este cel mai remarcabil dintre produsele stupului: obţinută din nectarul florilor sau din secreţiile dulci de pe plante, mierea este cunoscută ca extraordinară sursă de energie, dar şi ca un excelent produs pentru sănătate datorită conţinutului său în minerale, enzime, aminoacizi, vitamine etc.
Mierea este un aliment energetic, având în compoziţie zaharuri (în principal fructoză şi glucoză) direct şi complet asimilabile, scutind organismul de efort în actul digestiei. Este o sursă naturală de carbohidraţi ce poate fi utilizată pentru necesităţile energetice ale organismului (în special la nivel muscular, cardiovascular şi nervos). Datorită valorii sale energetice mari, mierea este recomandată în anorexie, dar și în cazurile de astenie, în stările de convalescență, în oboseală fizică sau intelectuală, conferind rezistență la oboseală, dar și un randament mental mai bun.
Mierea poate fi utilizată în alimentaţia persoanelor predispuse la anemie datorită conţinutului crescut de fructoză ce favorizează absorbţia digestivă a fierului.
Prezența vitaminelor și mineralelor (calciul, magneziu, potasiu) în miere recomandă acest produs pentru corectarea carențelor nutriționale responsabile de apariția tulburărilor de creștere și pentru o mai bună fixare a calciului în oase.
Laptisorul de matca este un produs natural complex, bogat in vitamine (in special cele ale grupului B), proteine, enzime, elemente minerale, glucide, precursori hormonali, cu efecte tonifiante si regeneratoare asupra sistemului nervos, conferind rezistenţă la oboseală și o mai bună performanţă intelectuală. Contribuie la o mai bună asimilare a calciului la nivelul tesutului osos in perioada de crestere si dezvoltare la copii și ajută la o recuperare mai rapidă după fracturi.
Calciul îndeplinește roluri importante: în coagularea sângelui, în contracţia musculară, stimulează activitatea unor enzime şi micşorează permeabilitatea membranelor. Asigură transmiterea impulsurilor nervoase, contribuind astfel la buna funcţionare a sistemului nervos. Este necesar pentru menținerea sănătății sistemului osos și a sănătății dinților.
Prezența nutienților în compoziția produsului îl recomandă ca tonic general și stimulent biologic, cu rol în stimularea proceselor de calcifiere a oaselor și menținerea sănătății sistemului osos.
INGREDIENTE:
miere de albine polifloră, calciu gluconic, lăptişor de matcă nativ , zahăr pulvis
MENTIUNI DE SANATATE SI RECOMANDARI:
tonic general, prin acţiunea nutrienţilor din compoziţie;
stimulator şi reglator al metabolismului general
stimulent biologic cu acţiune nutritivă,energetică şi regeneratoare prin aport direct de zaharuri asimilabile, vitamine şi elemente minerale natural
contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a sistemului cardiovascular prin reglarea presiunii sangvine şi menţinerea unui nivel optim al colesterolului şi lipidelor sangvine;
calciul din compoziţie contribuie la o neurotransmisie normală şi este necesar pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos şi a dinţilor
Se recomanda in;
lipsa poftei de mâncare, anemii, stări de oboseală, surmenaj, astenie,
refacerea organismului în perioadele de convalescenţă, – funcţionarea normală a sistemului cardiovascular,
menţinerea sănătăţii sistemului osos şi a sănătăţii dinţilor, suport alimentar funcţional în menopauză şi tulburări asociate; – refacere post-fracturi;
creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiiilor.
MOD DE UTILIZARE:
Adulţi: câte 1-2 linguriţe (5g – 10g) de 3 ori pe zi, timp de 10 zile pe lună
Copii: câte 1 linguriţă (5g) de 1 – 3 ori pe zi, timp de 10 zile pe lună